Hagbilder


Ridningen igår

Red ett liite hårdare dressyrpass på Tontan igår.
Skrittade först ut en sväng med Tea och Golden. Sen gick vi upp i paddocken och red där istället.
Började trava fram, mycket övergångar från skitt till trav och halter. Minska och öka.
Fattade sedan galopp, och jobbade formen lite extra.
 
Var pet noga med min sits också! Tänkte på att sträcka på mig och böja på armarna.
 
Gick jätte bra!! Hon gjorde allt jag sa åt henne att göra!
Duktig liten ponny!
Bilden är INTE från igår!
 

Bildbomb Tontorella


Kamera väska

Hej, där! Förlåt för att jag inte har bloggat i helgen, men jag har varit på landet. Och inte haft något att blogga om..
 
Men igår köpte jag iallafall en efterlängtad kamera väska! När jag köpte min kamera(begagnat!) så skulle jag få med en kamera väska, men han hittade den inte. Så det var ju lite tråkigt! Men nu har jag köpt en egen istället.
 
Så nu kan kameran ligga i Tontans skåp utan att den blir förstörd! ;) haha
 
 
Så här ser den ut. Kostade 179 kr på.. Nu kommer jag inte ihåg vad affären hette bara förde! Haha.

Tontorella-mitt allt

Skrittade ut en sväng på Tontan som fram skrittning. Gick sedan upp i paddocken och travade fram. Lite galopp över galoppbommar-vilket gick jätte bra! Varierade galoppsprången mellan 5, 6 eller 7 stycken. Men jag var trött, på halv dåligt humör, lätt irriterad och tyglarna gjorde jätte ont, så jag travade bara av och skrittade lite...
Alla måste få ha sina dagar.



Dutti ponni

Som rubriken lyder, en riktigt duktigt Tontan idag som lyssande riktigt bra! Det blev ett dressyrpass i paddocken, med mycket skrittjobb. Trav och lite galopp på volt. Tontan var lydig och gjorde allt jag bad henne om!
 
Tontan tyckte att hästgodiset jag gjorde var riktigt gott! Säg till om ni vill ha receptet på dom!
 
 

20 saker ni kanske inte visste om mig

Har tråkigt, och tänkte att ni kunde få veta lite extra om mig!
Läs och kommentera om ni har frågor!
 
 
 
1. Mitt mellannamn är Marie
2. Jag har bara ridit fyra storhästar i mitt liv
3. Jag är född 2 mars 2001
4. Jag är JÄTTE dålig på engelska
5. Jag är kär
6. Jag ÄLSKAR flingsalt
7. Jag har med min kamera nästan överallt
8. Jag har kik
9. Jag har instagram
10. Jag älskar fägen röd
11. Jag har en Nikon D90
12. Jag har ALLTID uppsatt hår när jag rider
13. Jag har hela 18 stycken redigerings appar på mobilen
14. Igår skickade jag ett mail till en tjej som ska hjälpa mig att göra min design till bloggen
15. Jag bloggar i stort sätt aldrig från mobilen
16. Jag är jätte dålig på att plugga och glömmer nästan alltid bort läxorna (Hehe..)
17. Min mamma heter Jessica och min pappa heter Stefan
18. Jag andvänder aldrig smink
19. Min statestik på bloggen blir bara bättre och bättre
20. När jag föddes hade min mamma en häst, En Annane eller "Annnan" som hon kallades avlivades när jag var ca 4-5 år...

Bakar hästgodis


Stranden


Bortskämda ungar och för snälla föräldrar

En tanke som slog mig, och kanske har gjort det ganska många gånger! Är att barn som har egen ponny, OFTA (absolut inte alltid!!) blir väldigt bortskämda, får allt dom pekar på, är otrevliga, inte tacksamma för det dom har utan ska abra ha mer hela tiden! Och i vissa fall väldigt taskiga!!
På ridskolan jag rider på är det många unga som har egen häst, och där Tontan står är det ju bara privathästar. Och man märker på vissa, (jag menar inte att det är bara på ridskolan, utan bara allmänt!!) att dom inte alltid är så trevliga i alla situationer!
 
Och på tävling märkar man det speciellt! Barnen ryter åt mammorna för att dom tagit fel schabrak, eller för att dom inte gjort det ena och det andra!
Men det beror nog också på att föräldrarna är lite "för snälla", om man utrycka det så! Dom gör allt åt sina barn, medans barnen bara rider hästarna! Haha, tror ni fattar vad jag menar!
Min mamma har aldrig gjort allt åt mig. Jag har fått gjort ordning min häst själv, sedan jag började rida! Såklart hon hjälpt mig, och särskillt på tävlingar då hon hjälpt till ganska mycket! Men då har det ofta varit stressigt och så.
 
Men jag har nästan alltid fått tagigt mig själv till stallet, jag har själv fått ställa klockan när jag ska upp till tävlingarna! Och jag GÅTT 7, ibland klockan 6 på morgonen till stallet på vinetern i snöstorm, för att tävla eller bara följa med någon annan när dom ska tävla!! Då har inte fått någon skujss till stallet, här inte!! 
Mamma kanske har varit sträng, och jag kanske har fått tagit den hårda vägen dit jag är idag! Men jag är stolt över den jag är idag! Jag är snäll och tänker på andra iallafall! Och faktiskt inte ett dugg bortskämd, jag rider en tjock medryttarponny som hoppar max 80 och springer knappt i form hela ridpasset! Hahah. Det skulle inte jag kalla bortskämd, om man gämför med privat hästarna som springer L:A dressyr och P90 Fälttävlan!
Om ni tycker att jag är bortskämd, så får ni gärna berätta varför! :)
 
Förlåt stavfel och konstiga meningar, men jag suger på att stava! Hehe..
Bild från 2008, när jag red Pierre på ridskolan. Tiden bara rinner iväg!
 
 
 
 
 

En öde ö

Kanske inte öde, men otroligt vacker!

Hjälp mig!

Hejsan, vilken bild tycker ni att jag ska ha som header?!
Kommentera 1, 2, 3 eller 4!
Så får vi se vilken det blir!!


Ridningen idag & igår

Ridningen på Tontan igår: Skrittade ut en sväng, för att sedan gå upp till paddocken och hoppa lite.
T var inte särskillt sammarbetsvillig i skritten och traven, men i galoppen var hon lugn och orkade ha en fin rund galopp!
Sen började vi hoppa på en liten kombination, på ett galoppsprång. Mamma höjde lite i taget hela tiden och det slutade med att hindret låg på hela 80 cm!! (Kommentera nu inte att det är lågt, för ni vet faktiskt inte hur Tontan är att hoppa!!)
Riktigt stolt och nöjd över min lilla Tontan!
 
 
 
Rida hem ridskolehästarna från betet idag:Red barbacka på Winston hem från betet idag. Tova, Felicia och jag hade jätte roligt! Skrattade och plockade blåbär! Haha. Även om det var jätte mycket bromsar!!
 
Tror hästarna var rätt nöjda med att få komma hem från betet. Jag menar, det är ju så himla mycket broms, mygg, flugor och andra konstiga filurer!
 

Tidsinställt inlägg-Hiss/Diss-Hjälmar

En hjälm som jag verkligen hissar är den här John Whitaker hjälmen! Enkel, men otroligt snygg!!
En STOR hiss till den här snygga hjälmen!
Även den med bling på är riktigt snygg!!

Tidsinställt inlägg-Hagbilder


Barbacka tur

Tog mig en blåsig uteritt med Tontan och pappa.
 
Red barbacka då pappa skulle fota oss och ha till bloggens design. (Tycker det blir lite finare foton då)
Tog det lugnt idag, och travade och galopperade bara lite grann. Vilket det kändes som om hon behövde, hon har jobbat ganska hårt den sista tiden!
 
Vi travade lite på rakstrekorna och galopperade lite i en backe. Lugnt och försiktigt tog vi det idag.
 

Tanken med bloggen

Nu har jag tänkt, och kommit fram till ett beslut. Jag kommer INTE blogga om min "privata" vardag på bloggen! Då jag tycker det är tråkigt att blogga om de, och det känns inte som om någon uppskattar det-jag menar, det finns ju tusen andra bloggar som handlar om och deras vardag!
Jag kommer att skriva varje gång jag har ridit, på ridskolan eller på Tontan. Sen dom dagarna jag inte kommer rida, så ska jag lägga upp en massa bilder, hiss och diss och liknande. Så bloggen kommer förendras mycket inom en kort framtid!
 
 
Och om ni bara vill läsa om min vardag, så kan ni följa mig på instagram istället! (Dock är det väldigt mycket hästbilder där ändå!) hehe
 
Instagram: cajsagullstrom
 

Tontan 18 juli

Mamma tog med kameran och fotade lite.

 
 
 
 
Red Tontan idag.
 
Anna, Tontans ägare, kom förbi och frågade om vi ville rida ut då T gått mycket i paddocken! Så vi tog oss en härlig uteritt i solen.
Vi travade och galopperade på den stora stigen, man rider på. Riktigt härligt, men varmt var det! Och riktigt myggit och massa bromsar! Så jag travade rätt så mycket för att få bort alla flugor, myggor och bromsar!

Tanken med bloggen

Min plan med bloggen var att jag BARA skulle skriva om hästar och hästrelaterade saker. Men nu vet jag inte riktigt... Jag hade tänkte att bara skriva när jag hade ridit Tontan, och dom dagar jag inte gjorde det skulle jag lägga upp en hiss/diss, bilder, en "viste ni att...?" och sånt där! Och inte om vad jag har gjort i min "privata" vardag. För att jag tycker inte det är något kul att blogga om min "vanliga", ikke häst vardag!  men jag är osäker, kommer ni fortsaätt läsa min blogg då?
 
Vad skulle ni tycka om de?! Jag kommer såklart att ha kvar mina gammla inlägg!
 
 
Och så nu, ska jag maila en tjej och fråga om hon vill göra min design till bloggen! Så snart kommer jag få en deisgn! Skönt, så länge som jag har varit utan!
 

Ett sånt där tråk-inlägg..

Igår och idag har jag varit i Gnesta. Min mormor och morfar bygger ju hus där.
 
Igår gjorde jag inte så mycket, jag gick till en kompis som bor mittemot mormor. Ho nhar ett eget stall, så jag fotade lite är hon och en kompis red ut. sen fick även jag rida några varv på i paddocken!
(Bilderna kommer upp imorgon!)
 
Och idag har vi badat i ett kalkbrott. Det var riktigt varmt och sköt!
 
 
 
 
 
 
 
Jag har lite planer med bloggen. De kommer förendras både i utseendet, hur jag skriver och mycket mer bilder kommer det komma! Det kommer bli som.. En annan blogg! ;)
 
 
Men vi hörs imrgon så ska jag berätta allt hur jag har tänkt!!
 
 

TONTAN 14 JULI

När jag skulle hämta in Tontan, för att rida henne så hittade jag hästarna först inte i hagen! Jag sprang runt, och tillslut hittade jag henne!


Vi tog in och borstade henne, tränsade och gick ut för att fota lite innan vi skulle rida! Så mamma fick fota mig och T en liten stund.
Sen gick vi in till stallet igen och sadlade och jag satt upp.

Mamma bestämde att vi skulle rida över galopp-bommar, och räkna lite galopp-språng.

Jag skrittade fram en längre stund, med lite skrittjobb. T var fin, men lite seg! Sen började jag trava. T var fortfarande lite seg, men fin i formen! Jag travade över lite bommar. Red volter, halter och lite över gångar från skritt till trav.


Fattade någon galopp, och sedan började vi galopper över bommar.
Först gick det inte jätte bra, men det gick bättre och bättre!
Vi övade på av få in så många galopp-språng som möjligt, och sen så några som möjligt! Det gick rätt bra tillslut, och galoppbommar är något både T och jag behöver träna på!


VIKTIG INFO!!!
Idag åker jag och min familj till Gnesta, min mormor och morfar bygger sommarstuga där(jag kanske redan sagt det idag..?), och vi ska iallafall sova där i två nätter, så jag kommer INTE blogga imorgon!!! Bara så att ni vet! KANSKE gör ett tidsinställt inlägg, men tror inte jag hinner de!


Vi hörs om ett tag iallafall!❤


Tontorella❤


Planer

Idag ska först min moster och hennes man komma hem till oss, sen sk ajag åka och rida T. Och efter de så kanske vi ska åka till Gnesta, där min mormor och morfar bygger sommarstuga! En fullspeckad dag helt enklet!
 
 
Och när jag åker till T, har jag riktigt bra planer.. ;) Jag kanske inte pratat om design till bloggen... Hehe, tror att ni fattar vad som är på G!
 
Har lite planer med bloggen, osm ska ske inom kort!! Åh, jag längtar så! ;D
 
Ska försöka blogga rätt mycket idag! Men vi hörs.
 
Puss hej!
Fin Tontan! ;)
 

Falsterbo Horse Show

Igår var vi på Yxlan och badade och åt.
Sen åkte vi till några kompisar, åt, badade och sova över bar himmel! Riktigt härligt var det!

Men nu sitter ja och kollar på Falsterbo Horse Show på tv, så ska inte skriva något mer! ;)

Ha det bra!


Vad som händer 12 juli

Idag kommer jag troligen inte hinna blogga alls. För först ska jag till.. Ja, vad det nu hette! Det är en ö två timmar bort iallafall! Och sen ska vi till några kompisar och sova där.

En fullspäckad dag framöver, oh kameran följer såklart med. Så det kommer förhoppningsvis komma upp en massa bilder!!



Men om det finns en minut över så ska jag försöka slänga in ett kort inlägg!!



Puss&Kram!


Torsdag den 11 juli

Det blev ett dressyrpass med lite bommar på Tontan idag.
 
Skrittade fram en längre stund, och travade sedan igång. En lite seg, men väldigt lydig T idag!
Travade över bommar på serpentinbågar. Och det gick riktigt bra! Tog sedan en galopp, och skuttade över bommarna, och hon gjorde det riktigt bra!
 
Har inte så mycket att berätta, mer en att det gick bra idag med lilla Tontan!
 
 

Flowers

 

Hiss/Diss-Ridstövlar

Det var länge sedan jag gjorde en hiss/diss. Så här kommer en annan variant av den! (Orkar inte läka och skriva en massa om varför, så ni får nöja er med det här idag!)
 
Förlåt alla som har det! Förlåt alla som gillar det! Men jag måste får dissa Tretorn! Jag tycker dom är rysligt fula! Har aldrig gillat dom! Och kommer ALDRIG någonsin att köpa ett par!!
Förlåt alla mina vänner som läser min blogg, och har Tretorn! Men JAG tycker inte det minsta om dom!!
 
 
 
Jag måste hissa änkla ridstövlar! Svarta/Bruna som inte har en massa "krussiduller" och sånt! Utan bara änkla snygga stövlar! Te.x dom här:
Enkla och riktigt snygga!! :D
 
 
 

Barbacka

Oj! Glömde helt bort att blogga igår! :O
Jaja, berätta lite kort om hur det gick!

Vi red först ut en sväng barbacka, sen gick vi in på volten och red lite där. Vi travade och galopperade lite. Tontan var fin och lyssnade bra!



Idag har jag gjort två tidsinställa inlägg, då jag inte kommer hinna blogga idag! Jag har mycket att göra! Men jag ska försöka blogga och någon minut finns ledig!!
Vi hörs!


Ridning 9/7-13

Red ett kortare dressyrpass utan stigbyglar på, jag skulle tro, 30-35 min.
Skrittade först ut en liten sväng, sen gick vi upp i paddocken.
Jag red mycket serpentinbågar och volter. Det var där arbetet låg! En lugn och stadig Tontan, som dock nästan hela tide skulle fatta fel galopp... Haha, vet inte vad det är! Men hon ska alltid hålla på att fatta fel! ågot hon kommit på, på sista tiden! ;)
 
Mamma fotade ingenting när jag red men, jag bjuder på en gammal bild!
 
 
Sen när jag var klart gick vi ner och badade ett gäng, med 6st. hästar! Det blev lite kaos imellan åt! ;)

Min dö tråkiga ursäkt...

Typiskt mig att aldrig vakna i tid... :O Hehe!
 
Men jag ska skriva detta så snabbt som möjligt, så ni slipper vänta!
 
 
Iförrgår så åkte vi först till min farmor och badade i hennes pool. Sen åkte vi till någora kompisar, som bor på en ö. När vi var där badade vi, åt mat och ja, allt sånt! ;)
Sen när vi skulle åka hem, men det ville inte jag, så jag fick sova över! Och då hann, och hade jag inget internet för att kuna blogga!
 
Nästa dag så badade vi lite till.. Haha!
Sen så var det dags för mig att åka hem. Eller hem skulle vi inte, utan vi skulle rida. På Tontan!
Tea ringde och frågade om jag ville bada med henne och Golden och med några andra. Och det ville jag ju såklart! ;)
 
 
När var i stallet, så bytte jag om och gjorde ordning T. Mamma sa att vi skulle vara hemma en viss tid så jag han inte rida med dom vi skulle bada med. Men sen så blev det ändrat, så jag hann bada med alla andra.
*förvirrrade*
 
(Jag lägger upp ett annat inlägg om hur det gick med ridningen snart!)
 
Sen gick vi ner och badade med 6st ponnysar! Haha, det gick sådär... ;)
 
Sen kom jag hem och klockan var närmare åtta tiden, och innan jag hade ätit, duschat och allt sånt, så var klockan kring nia, halv tio.... Hehe, jag är inte Blixten! xD
Och då kände jag att jag att jag bloggar imorgon istället!
 
Lite badbilder kommer idag också!
 
Så där har ni min dööö tråkiga ursäkt om varför jag inte har bloggat på två dar!

För mycket att göra...

Hej, förlåt för OTROLIGT dåligt uppdatering!! Men jag har inte haft något internet!!

Imorgon, kl. 08:30, ska ett inlägg ha skrivits och jag ska då trycka på "Publicera" ;) Då ska jag berätta allting!!

Puss och kram! ❤


7/7-13


Förlåt

Förlåt för dåligt uppdatering idag, men först var jag på Ringvägen och badade. Sen åkte vi till min farmor och badade i hennes pool!
Och nu.. Ja, vi är hos mammas och pappas kompis. Vi ska äta mat och ha det trevligt!

(Ett kollage av bilder från dagen kommer inom kort!)


Mot stranden!


Snabb uppdaterning

Hejsan, slänger in ett snabbt inlägg då jag är med Ronja.
Vi har fotat gosa med kaninerna. Ja, har inte så mycket att berätta.. Mer en att jag inte ska rida på ett tag... Men jag har förberätt en massa bilder på både hästar och annant! Så denna vecka (som är kvar.) och nästa vecka kommer det en massa bilder!! Kul tycker jag!
Eller jo lite kommer jag rida Tontan, och då ska jag tvinga mamma eller pappa att fota! ;) 
Hade tänkt att, eftersom jag har fått en jätte bra systemkamera, så ska jag lägga upp en massa bilder på blogge. Det ska bli... Lite mer en häst OCH foto-blogg! Fast mest hästar såklart!! ;)
 
 

Bilder från 5/7-13

 
 
Rund och fin mage Tontan har... ;)
 Iskallt var det i vattnet också!
 
 

Tea & Golden #3

Ja... Jag hade inte några bilder kvar! Trodde jag hade jätte många bilder kvar på Tea och Golden, men det hade jag inte! Ville bara säga det så ni visste! Hehe! :o

Två flodhästar

Hej, idag så hoppade jag med Tontan.
Vi skittade upp till hopp-hagen, och började jogga igång den lilla damen. Fattade någon galopp, och sedan började vi hoppa några skutt! Hon hoppade som en klocka och stande bara på en oxer, för att vi kom i en för snäv sväng. men sen hoppade hon över den!
Vi hoppade till slut en liten bana, med trav övergångar-för att få lite kotroll över henne!
 
 
Sen när vi var klara så gick vi ner till sjön. Luanan och Mac följde med för att ta sig ett dopp!
Tontan tvekade lite först, men sen klev hon i som ingenting hade hänt! Hon som brukar vägra kliva i en vattenpöl, var nu en liten flodhäst! ;) Hon trodde nog hon skulle simma, för hon doppade huvudet och höll på! Haha, sötis! Mac gjode likadant! Tror att han ville rulla sig!
Sen så gick vi upp med hästarna, och gick sendan ner till sjön igen. Och så badade vi ensamna!
Fast det blev inte mycket till dopp, då vi såg en snok och blev livrädda! Hahaha!! Vi skrek och sprang upp! xD
 
 
Mamma tog lite bilder, på när vi både hoppade och när vi badade. Så ska ladda upp dom imorgon på bloggen!
 
 
 
Den här kom Ebba hem med efter att ha varit på Grönalund igår med en kompis!

Tea & Golden #2

 

Härligt med uteritt en torsdag

Ja, som rubriken lyder! Det är riktigt härligt med uteritter en förmiddag!
Tea på Golden och jag på Tontan red ut på en ny fin slinga, eller de var ny för mig! ;)
Först red man in i skogen, sen ut på vägen och så ut på en åker, och sen in i skogen igen. Riktigt mysit var det!!
Vi travade lite grann också. Golden vart pigg, men Tontan var fortfarande lugn och fin.
 
Sen när vi kom tillbaka till stallet så galopperade vi lite på volten. Tontan var riktigt lugn, fin och otroligt lätt i handen. Förutom i haltera då! ;) Haha, nej men där har hon en förmåga att streta emot då.. Ja, men vi får träna på halterna!
 
Tog bara någon mobil bild idag!
 
 
 
Haha, Tontan blev inbakad! :O
 
 

Tea & Golden #1

 

Håll kvar, det blir bättre!

Sen bloggning, men jag bloggar ju iallafall! ;)

Idag var jag med Tea. Vi badade och köpte glass! Haha, det var typ det vi hann med! ;) Har inget roligt att berätta..

Men imorgon blir det ridning på Tontan, och så kommer det en massa bilder på Tea och Golden! Hörs då! <3


En gammal bild!


Fotat fin ryttare och häst

Åh, blir så arg på mig själv att jag aldrig bloggar!! Alltid är det "ridningen IGÅR gick..." Det har varit en jätte dålig bloggnig, men det ska jag ändra på!!
 
Igår KUNDE jag inte blogga, för pappa hade datorn och jag ville ladda över bilderna på dator, som jag fotade av Tea och Golden! Me det gick ju såklart inte. Och jag gillar inte att blogga från mobilen, jag vet inte varför men det är bara jobbigt typ! ;P
 
 
 
Igår var jag iallafall md Tea. Vi gick lite på stan och åt lunch. Sen gick vi ner till hamnen och köpte glass! Och så gick vi ut på, som en lång brygga, som kallas Piren. Det var riktgit mysigt!
Sen gick vi hem till Tea och kollade lite på datorn.
 
Efter någon timme eller så, så åkte vi till stallet. Tea red lektio för hennes ridlärare Jossan. Golden och Tea var riktigt duktiga!!
Här kommer två bilder, som smakprov av alla andra, som kommer idag! ;)
 
 

Fotat

Kommer ett inlägg med massor av bilder idag! Har varit med och fotat Tea och Golden!
Sitter just nu i bilen, så kan inte blogga mer! ❤


Sen ridning

Igår blev det en sen ridning, med Amanda! Det blev en barbacka tur i skogen! Kl. var typ 6 när vi började rida! xD
Tontan var pigg och sprallig!
 
Vi skrittade först en bit, sen travade vi lite. Och efter en stund fattade vi galopp. Tontan blev jätte pigg ocxh stark, medans jag satt och skrattade! ;) Det var allt lite svårt att få stopp på henne, då jag satt barbacka. Men det var bara roligt!
 
När vi kom tillbaka så gick vi ner till sjön och badade lite.
 
Tog bara några bilder.
 
Och idag så ska jag vara med Tea, och sen åka med henne till stallet och fota när hon rider Golden!
Så en massa bilder kommer komma på bloggen!
Ha det bra idag! :D
 
 

RSS 2.0